En höst fylld av härlig körsång

Sommaren må gå mot sitt slut, men en mängd andra aktiviteter tar i stället sin början: skola, jobb, träning, kurser och – inte minst – körsång! Vindhemskören har nu dragit igång höstens verksamhet efter sommaruppehållet.

Sången har dock inte helt legat nere: vi hade en kort men härlig körvecka på Löftadalens folkhögskola i Åsa, norra Halland. Där tog vi upp bekantskapen med Bachs Juloratorium, del IV-VI. Den ska framföras tillsammans med Stefanoskören och Vokalensemblen Uppslaget i domkyrkan lördagen den 4 januari 2025. Lång framförhållning, ja, men det är mycket musik att öva in och bli riktigt bekant med. Boka alltså in konsertdagen redan nu, så att den inte kolliderar med någon trettondagsbal eller annat!

Självklart ska kören också medverka vid höstens gudstjänster i Vindhemskyrkan. Första gången blir söndagen 8 september, 15:e söndagen efter trefaldighet, med temat Ett är nödvändigt. Höstens fortsatta program finns här intill på sidan.

Du som vill börja sjunga i kör eller funderar på att återuppta ditt körintresse till hösten, gå in under fliken Sjung med oss här på hemsidan och kontakta vår körledare Peter Melin.