En stärkande körhelg

Strålande sol och stjärnklar natt – det kunde Vindhemskörens medlemmar få uppleva den gångna helgen, när vi hade ett par övningsdagar på Väddö kursgård. Här kunde vi öva intensivt inför vår kommande större konsert: Bachs Juloratoriet, del IV-VI. Konserten äger rum i domkyrkan den 4 januari 2025, så ännu finns det tid att öva vidare på de stora körsatserna och vackra koralerna.

Till vår hjälp hade vi under helgen besök av Karin Ingebäck, operasångerska och sångpedagog, som vid många tillfällen har väglett Vindhemskoristerna genom kniviga musikaliska utmaningar. Karin har även varit sopransolist vid ett flertal av körens konserter. Hon gav nu undervisning och råd både till kören som helhet och till varje stämma för sig.

Omväxlande med våra idoga övningspass kunde vi njuta av härliga måltider, fin natur och inte minst närheten till havet. Ett par modiga korister tog även närkontakt med det kyliga vattnet.

Stärkta efter en inspirerande körhelg återgår vi nu till torsdagskvällarnas repetitioner i Vindhemskyrkan. Nästa gång vi medverkar i en gudstjänst är 3 november kl 11, som är söndagen efter Alla helgons dag, eller Alla själars dag som den också kallas. Temat för söndagen är Vårt evighetshopp.

Du som vill börja sjunga i kör eller funderar på att återuppta ditt körintresse i höst, gå in under fliken Sjung med oss här på hemsidan och kontakta vår körledare Peter Melin.